("Els músics gitanos de la rumba")

Exposició

Del 9 al 30 de novembre

Al Centre Cívic Besòs

Gratuït

Fotografia. Autors diversos

A la Barcelona dels anys cinquanta, els artistes gitanos com ara Peret, Antonio Gonzalez “el Pescadilla”, Chango,  Chacho  i Los Amayas, creen la rumba gitana catalana, un nou gènere musical que pertany a les músiques urbanes d’aquella època. 

La rumba gitana catalana, amb la seva pinzellada d’accents flamencs i caribs, aviat  inunda el món dels músics gitanos de França. 

Aquest repertori immens, actualment en plena renovació, s’ha desenvolupat en el marc de les assemblees religioses o dels moments de festa. 

Aquest exposició  a càrrec de Guy Bertrand autor del llibre en francès, catalan i occitan “Les Musiciens Gitans de la Rumba” (Edicions de la Flandonnière) ens fa descobrir les notables fotos de Jean Ribière, Jacques Léonard, Pierre Parcé i Gilles Bouquillon. Tots han sabut  capturar moments únics de la vida dels actors de la rumba a França i a Catalunya. 

Homenatge als Músics Gitanos de la Rumba… Visca la Rumba del futur! 

Aquesta exposició mostra la mirada creuada de quatre fotògrafs que, en diferents moments, s’han submergit en la cultura musical gitana A Catalunya, l’obra de “payo Chak”, Jacques Léonard, representa un patrimoni molt valuós. A França, a la Regió d’Occitània i a Saintes Maries de la Mer, les inspiracions de Jean Ribière, Pierre Parcé i Gilles Bouquillon han donat molta visibilitat a la potent tradició musical gitana catalana.