(JORNADA FLAMENCA)

Jornada

Divendres 29 de novembre

A partir de les 18.30 h

Centre Cívic Besòs

Entrada: 10 €

Col·labora: Cooperativa Quesoni

Enguany, per primera vegada, la (in)fusión flamenca programa una jornada sencera dedicada al paper de les dones com a resultat de la col·laboració entre la productora Quesoni SCCL i el Centre cívic Besòs. La jornada constarà de tres actes: Conferència Cantada “La veu de les dones cantaores” amb Alba Guerrero, Concert “De la Carmela” amb Queralt Lahoz i Daniel Felices i Concert amb Maria la Blanco.

Amb l’explicació d’alguns palos del repertori flamenc interpretats per cantaores com La Niña de los Peines, La Perla de Cádiz o La Paquera de Jerez, començarà la conferència cantada d’Alba Guerrero.

Guerrero, cantaora, investigadora i professora de cante flamenco amb una llarga trajectòria artística, fa aquesta selecció per tal d’explicar les característiques de les veus flamenques femenines i així descobrir el perquè, el què i com canten. En aquesta ocasió la cantaora vindrà acompanyada del guitarrista José Zarco.

A l’acabar, s’obrirà un torn de preguntes i debat per aprofundir en les qüestions que el públic assistent desitgi.

La jornada continuarà amb el concert “De la Carmela” amb la veu de Queralt Lahoz i el toc inconfusible de Daniel Felices a la guitarra. Fent un recorregut per cançons de Mercedes Sosa, La Lupe, Atahualpa Yupanky, Roberto Grela, Héctor Lavoe i Violeta Parra, aconsegueixen traçar una línia directa entre les arrels andaluses dels seus components i la Catalunya que els ha vist créixer.

El punt i final als actes el posarà la música de Maria la Blanco, cantant, guitarrista i compositora que fusiona varis estils musicals: bossa-nova, rumba, funk i boleros.

Amb el seu primer treball enregistrat a punt de veure la llum (febrer 2020), puja a l’escenari acompanyada de cinc mùsics mès que li donen un so compacte i ple de força amb melodies suaus i plenes missatge i compromís.