(ISABEL VINARDELL
ISABELLE LAUDENBACH)
Diëresis

Cante, Baile, Guitarra
Divendres 12 de novembre a les 20h

A la Sala Carlos Díaz (INS Barri Besòs) – C. Josep Pla, 56

Entrada: Gratuïta

L’espectacle Dues Isabels busquen en escena l’origen de la seva pròpia veu. Una d’elles és la Isabelle Laudenbach, guitarrista francesa apassionada pel flamenc. L’altra és la cantant, ballarina i coreògrafa Isabel Vinardell. Del seu primer encontre creatiu va sorgir el disc A solas, que van girar pel Canadà, Xile, Estònia, França, el Marroc i la Península ibèrica. Ara ens presenten Diëresis.

Les artistes s’arrisquen, en aquest nou projecte, a explorar l’origen de la seva veu: com sorgeix, com travessa i com ressona voltant. La veu i la dansa d’Isabel Vinardell i els sons de la guitarra i els cors d’Isabelle Laudenbach ens situaran en un punt de partida per accedir a aquest coneixement íntim, a través d’un llenguatge que apunta directament a l’ànima.

El món musical de la guitarrista francesa Isabelle Laudenbach és extens. Apassionada pel flamenc, va ser la primera llicenciada en guitarra flamenca de l’ESMUC – Escola Superior de Música de Catalunya. A més del flamenc, la seva curiositat la porta a interessar-se per molts estils, des de la música brasilera, fins al pop, passant pel folklore sud-americà, la cançó francesa o la música clàssica. El seu llenguatge, tant en els arranjaments com en la composició, es nodreix naturalment d’aquestes influències, sempre obert a sons o tècniques noves. Va ser integrant i fundadora del grup Las migas, amb el qual va gravar dos discos i va fer centenars de concerts a Espanya i l’estranger. Des del 2017, forma part del projecte de flamenc experimental LaboratoriA, amb el qual ha presentat els espectacles Una mujer fue la causa i Y perdí mi centro. Acompanya habitualment la cantant catalana Maria Rodés i acostuma a moure’s en projectes interdisciplinaris (teatre, circ, dansa, poesia, bandes sonores).

Isabel Vinardell és una ballarina i cantant inquieta, que es dedica professionalment al món de la música i de la dansa des de l’any 2001 i que ha recorregut els escenaris de molts racons del món amb diferents formacions del panorama musical. Va gravar tres discos amb Cheb Balowski, que van girar internacionalment. Ha col·laborat amb artistes com Calima o Morosito, ha participat a videoclips d’Ojos de Brujo o DjVadim i el seu projecte musical Alkut va ser seleccionat per Rubén Blades al Show de Rubén Blades. Ha coreografiat i participat en diversos espectacles i water shows com les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya.

El grup també compta amb Eva García, intèrpret en Llengua de Signes Catalana (LSC).