(CARMEN MUÑOZ)
Bailes de histéricas

Baile
Divendres 5 de novembre a les 20h

A la Sala Carlos Díaz (INS Barri Besòs) – C. Josep Pla, 56

Entrada: 5 €

Aquesta obra és un viatge. A través de la investigació dels cossos de bailaoras escollides com a referents, la histèrica planteja una travessia escènica per arribar al seu propi cos, a la seva intuïció. Un recorregut dels cossos, una exploració d’allò físic i allò místic, a través de les versions del cos de la histèrica en què les fronteres queden difuminades. Una transformació, un joc dramàtic de la seva veritat i mentida, cap a territoris desconeguts.

Bailes de histéricas parteix d’un treball d’investigació, fet per Carmen Muñoz, dels cossos de tres bailaoras escollides com a referents del flamencs dels vuitanta. Són dones que van obrir les comportes, dins i fora del flamenc, desplaçant fronteres per donar entrada al nostre flamenc present. Dones planter de la dona neoflamenca que aquí són considerades pioneres com ho van fer les ballarines referents de la Modern Dance.

Fanny Elssler, Carmen Mora, Manuela Vargas, Antonia Santiago “La Chana”… de l’extracció dels cossos d’aquestes referents del flamenc, Carmen Muñoz en fa un collage escènic.

Carmen Muñoz, va guanyar el Premi a la Millor interpretació al 15m2 Festival Internacional de Microdansa Itinerant de Santa Coloma de Farners, el 4 de setembre de 2021, per la seva interpretació al solo de dansa “Estudio sobre la histeria”, solo que Muñoz ha creat a partir de l’espectacle “Bailes de histéricas”.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció, coreografia i interpretació: Carmen Muñoz
Cantaor convidat: Jorge Mesa El Pirata
Assistent de dramatúrgia: Salvador S. Sanchez
Composició musical original: Reserva Espiritual de Occidente, Arnau Montserrat
Disseny espai sonor: Carmen Muñoz
Disseny d’Il·luminació: Olga García (A.A.I.)
Disseny vestuari: Marta Piñol
Confecció vestuari: Cristina Granero
Fotografia: Kazumasa Horiuchi
Vídeo: Wences Lamas
Amb el suport de: Proyecto-Laboratorio de Investigació Flamenco IT (Institut del Teatre)
Agraïments: ¡La Capitana! – Espacio Flamenco, Institu del Teatre CSD